Sivas'ın Çaltı köyünde 17 Kasım'da yaşanan talihsiz olayda, maden ocağında heyelan riskini azaltma çalışmalarını yerinde denetleyen şantiye müdürü Sabri Yıldırım (66), ayağının kayması sonucu heyelanlı bölgeye düştü. Düşmenin etkisiyle meydana gelen toprak yığınının kayması sonucu ise Yıldırım, göçük altında kaldı. O günden bu yana Yıldırım'ı kurtarmak için arama kurtarma çalışmaları, iş makineleri desteğiyle aralıksız devam ediyor.
UMUTLAR BÜYÜK, ÇALIŞMALAR TİTİZ
Gece saatlerinde ara verilen kurtarma çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Dört farklı noktada yoğunlaşan arama faaliyetlerine, Sivas ve Erzincan'dan gelen AFAD ekipleri, Sivas İl Jandarma Komutanlığı ve UMKE'den toplam 9 araç, 45 personel ve özel eğitimli kadavra arama köpeği katılıyor. Sabri Yıldırım'ın bulunduğu bölgede zaman zaman yaşanan toprak kaymalarına rağmen, ekipler büyük bir titizlikle ve hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor.
9 GÜNLÜK ARAMA VE KAÇIRILAN FIRSATLAR
Bu olay, Sivas'ta dokuz gündür süren ve büyük bir endişeyle takip edilen bir arama çalışması olarak kayıtlara geçti. Daha önce de benzer olayların yaşandığı bölgede, bu kez bir şantiye müdürünün göçük altında kalması, arama çalışmalarının ne denli zorlu ve riskli geçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ekiplerin tüm çabalarına rağmen henüz bir sonuç alınamamış olması, hem Yıldırım'ın yakınlarını hem de bölge halkını derin bir üzüntüye boğdu.



