Sırbistan, 'Birliğin Gücü' adlı askeri geçit töreniyle savunma gücünü sergiledi. Belgrad'daki Sırbistan Sarayı önünde düzenlenen törene 10 binden fazla asker katıldı. Kara, hava ve deniz kuvvetlerine ait savunma araçları halkın beğenisine sunuldu.
İSRAİL MENŞEİLİ SİLAHLAR GÖZ ALDI
Ulusal basın, törende ilk kez sergilenen İsrail menşeili PULS çoklu roketatar ve Hermes tipi insansız hava araçlarına dikkat çekti. Fransa'dan alınan Rafale savaş uçakları da havada gösteri yaptı.
CUMHURBAŞKANI VUCIC'TEN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Instagram'dan yaptığı açıklamada, geçit törenini Sırbistan'ın gururu olarak nitelendirdi. "Bu, barış ve refah isteyen, topraklarını ve geleceğini korumayı bilen Sırbistan'ın hayatta kalması ve zaferidir." dedi. Öte yandan, Sırbistan'ın 2025 başında İsrail'in Elbit Systems şirketiyle 335 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak insansız hava araçları ve gelişmiş topçu sistemleri alacağı iddia ediliyordu.



