GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Eylül 2025 15:32
Düzenleme : 18 Eylül 2025 15:32

Sındırgı'da kalıcı deprem konutlarının temeli atıldı

Sındırgı'da kalıcı deprem konutlarının temeli atıldı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 10 Ağustos'ta meydana gelen depremin ardından 531 bağımsız bölümden oluşan kalıcı konutların temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu projeyi Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut k

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 10 Ağustos depreminin ardından kalıcı deprem konutlarının temel atma töreni düzenlendi. Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın katıldı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT KAMPANYASI

Bakan Kurum, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Sındırgı ve Bigadiç'te toplam 531 bağımsız bölümün temelinin atıldığını belirten Kurum, depremzedelerin acılarını paylaştıklarını ve sözlerini tuttuklarını vurguladı. Yeni sosyal konut projelerinin kısa süre içinde açıklanacağını da sözlerine ekledi.

DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR

TOKİ Başkanı Sungur, konutların nitelikli ve depreme dayanıklı inşa edileceğini, en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların huzurla yaşayabileceği yuvalara dönüşeceğini ifade etti. İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu ise devletin deprem sonrası hızla harekete geçtiğini ve 39 gün sonra kalıcı konutların temelinin atıldığını belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur ise yapılan çalışmaları hükümetin 'eser ve hizmet' siyasetinin göstergesi olarak nitelendirdi.