Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Milliyetçi Halk Partisi (CHP) tarafından yönetilen Silifke Belediyesine bu sabah erken saatlerde kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında belediye binasına gelen jandarma ekipleri, mesai başlangıcında binaya girmek isteyen personeli de içeri almayarak arama işlemlerine başladı.
BELEDİYE BİNASI VE ÇOK SAYIDA ADRESTE ARAMA
Edinilen bilgilere göre, jandarma birlikleri sadece belediye binasıyla sınırlı kalmayıp, birçok farklı adreste de eşzamanlı arama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu operasyonun detayları ve gerekçeleri henüz tam olarak açıklanmazken, belediye yönetimindeki isimler üzerinde yoğunlaşıldığı anlaşılıyor.
BAŞKAN VE ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINDA
İlk gelen bilgilere göre, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bu gözaltıların, belediyedeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Benzer bir operasyonun Adalar Belediyesi'nde de yaşandığı ve Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ile birlikte 41 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.



