GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Aralık 2025 17:53
Düzenleme : 23 Aralık 2025 17:53

Siirt'te kan donduran skandal: Tahlil sonuçları rüşvetle oynanmış, 30 kişi yakalandı!

Siirt'te kan donduran skandal: Tahlil sonuçları rüşvetle oynanmış, 30 kişi yakalandı!
Siirt'te uyuşturucu tahlil sonuçlarını rüşvetle değiştirdiği iddia edilen 8'i sağlık çalışanı 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında devam eden operasyonla şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi laboratuvarında şoke eden bir iddia ortaya atıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tahlili sonuçlarının para karşılığında 'temiz' olarak değiştirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan operasyonda, aralarında 8 sağlık çalışanının da bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı.

RÜŞVETLE DEĞİŞTİRİLEN TAHLİL SONUÇLARI

Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Sağlık çalışanlarının, hastane laboratuvarına getirilen numunelerin sonuçlarını rüşvet karşılığında manipüle ettiği iddia ediliyor. Bu durumun, uyuşturucu kullanımıyla ilgili yasal süreçleri etkileme potansiyeli taşıdığı belirtildi.

SİİRT'TE OPERASYON DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturmanın genişleyerek sürmesi bekleniyor. Olay, sağlık sistemindeki denetim mekanizmalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.