Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, divan kurulu toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Adalı, takımın mevcut durumundan memnun olmadığını belirtirken, gelecek adına umutlu olduğunu söyledi. Kulübün mali durumu hakkında da bilgi veren Adalı, göreve geldiklerinden bu yana 72 milyon euro bonservis geliri elde ettiklerini ve kadro yaş ortalamasını düşürdüklerini vurguladı.
GEDSON TRANSFERİNDE YENİ YOL
Başkan Adalı, Gedson Fernandes'in transfer sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. "Gedson Fernandes transferinde farklı bir yol izledik," diyen Adalı, Beşiktaş'ın elindeki yüzde 50'lik payı satmak yerine Benfica'daki payını alarak oyuncunun bonservis gelirlerinin tamamına sahip olmayı tercih ettiklerini ve böylece Benfica'ya satıştan pay verme durumunu ortadan kaldırdıklarını belirtti.
TÜRK FUTBOLUNDA ADALETSİZ DÜZEN
Türk futbolundaki yapıya sert eleştiriler yönelten Adalı, mevcut lig düzeninin adil olmadığını savundu. "Biz buraya en önemli oyuncularını da getirsek Türk futbolunun maalesef hali ortada," diyen Adalı, yıllardır süregelen bu düzen değişmedikçe kalıcı başarı beklemenin hayalci olacağını ifade etti. Hakem atamaları ve kararlarına karşı yaptırım uygulanmayan bir federasyonun olduğunu belirten Adalı, sahaya talimat alarak çıkanlar olduğunu ve Beşiktaş'ı yarışın dışında bırakmak için ellerinden geleni yaptıklarını iddia etti. Fenerbahçe ile oynanan maçtaki penaltı pozisyonunun aynısının Juventus-Genoa maçında da yaşandığını ancak o maçta serbest vuruş verildiğini hatırlattı. Adalı ayrıca, VAR'daki hataların kabul edilemez olduğunu ve bu hataların affedilmesi nedeniyle mevcut MHK Başkanı'na hala katlanıldığını söyledi.
BASKETBOLDA HEDEF EUROLEAGUE
Başkan Adalı, kulübün basketbol şubesine de değinerek EuroCup'ı kazanacaklarına ve önümüzdeki sezon ülkeyi EuroLeague'de en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.



