Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alma konusunda öncelik sağlayan yeni bir uygulama başlatıldı.
ÖNCELİKLİ RANDEVU UYGULAMASI
12 Mayıs'ta imzalanan 'Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına Merkezi Hekim Randevu Sisteminde Öncelik Protokolü' kapsamında uygulamaya konulan sistem, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına poliklinik hizmetlerinde olduğu gibi MHRS randevularında da öncelik tanımaktadır. Bu sayede, daha önce randevularını normal şekilde alan bu vatandaşlar, artık randevu aşamasında öncelikten yararlanabileceklerdir.
MHRS'DE YENİ DÜZENLEME
Daha önce acil vakalar, engelli hastalar, hamileler, 65 yaş üstü hastalar ve 7 yaş altı çocuklardan sonra poliklinik hizmetlerinden öncelikli olarak faydalanabilen şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, bu yeni düzenleme ile randevu alma sürecinde de öncelikli olarak hizmet alabileceklerdir. Bu uygulama, bu vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.



