Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınında şehit olan 10 kişiden biri olan AKUT gönüllüsü ve Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ'de (TUSAŞ) baş mühendis olarak çalışan Konyalı Muharrem Can'ın babası İbrahim Can, evinde taziyeleri kabul ediyor. İbrahim Can, kendisine taziyeye gelen oğlunun AKUT'tan arkadaşlarına sarılarak ağladı.

ŞEHİT OĞLUNUN VATANA ADADIGI ÖMRÜ
TUSAŞ tarafından geliştirilen jet eğitim uçağı HÜRJET'in başmühendisi olan oğluyla gurur duyduğunu söyleyen İbrahim Can, şu sözlerle duygularını dile getirdi: 'Şehit oğlum kendisini vatana, millete, hayra, hasenata adamış bir çocuktu. Evlenmedi, ömrünü fakire, fukaraya, çocuklara ve işine vakfetti. 'Bu işlere bakacağım' diye bize hiç zaman ayırmadı. Ama bu konuda ona bir şikayetim yok. Vatan ve millet sağ olsun.'
HÜRJET PROJESİNDE ÖNEMLİ ROL
Oğlunun ANKA 3 projesinin de mühendisliğini yaptığını ifade eden İbrahim Can, 'Oğlum makine mühendisiydi. TAİ'de önce ANKA 3 projesinde çalıştı. Onları sonuçlandırdıktan sonra HÜRJET'e geçti. HÜRJET'in orta ve gövde bölümünün başmühendisiydi. Arkadaşlarıyla beraber bu projeyi yürütüyordu. Tüm ömrünü bu işe vakfetti. Onunla gurur duyuyorum. HÜRJET'in başka ülkelere satışından gurur duyuyordu. Özellikle HÜRJET'in ilk uçtuğu andaki sevincini bir görseydiniz, uçak havalandığında sevincini ilk bizimle paylaştı. Sevinçten neredeyse uçaktan önce o uçacaktı.' dedi. Şehit Can'ın cenazesi, bugün Karatay ilçesi Elmacı Camisi'nde cuma namazı sonrası Elmalı Mezarlığı'na defnedilecek.
DERİN ÜZÜNTÜ VE GURUR
İbrahim Can'ın sözleri, şehit olan Muharrem Can'ın vatanına ve milletine olan bağlılığını ve özverisini gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, babasının oğluna duyduğu derin gurur ve üzüntüyü de yansıtıyor.


