Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Deniz Er Eğitim Alayı'nda, aşırı sıvı kaybına bağlı çoklu organ yetmezliği sonucu şehit olan Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan, düzenlenen törenlerle memleketlerinde toprağa verildi.
ŞEHİT ERDOĞAN'IN CENAZE TÖRENİ
Şehit Semih Erdoğan için ilk tören, Giresun'un Bulancak ilçesinde düzenlendi. Bulancak Devlet Hastanesi morgundan alınan Erdoğan'ın naaşı, Sarayburnu Camii'ne getirildi. Buradaki törene, ailesinin yanı sıra Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Belediye Başkanı Fuat Köse, askeri yetkililer, milletvekilleri, kaymakamlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Erdoğan, Kuşluhan Köyü’ndeki aile mezarlığında defnedildi.
ŞEHİT KARAMAN'IN SON YOLCULUĞU
Şehit Hayrullah Halit Karaman ise İstanbul Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde ebediyete uğurlandı. Törene Karaman’ın ailesi, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
ÜLKÜ YÜREKLİ ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ
İki şehidimiz de vatan için canlarını feda ettiler. Onların aziz hatıraları, her zaman kalplerimizde yaşayacaktır.



