30 Mart tarihinde İstanbul'dan Sakarya'nın Sapanca ilçesine bungalov kiralamaya gelen Kozan ailesi, kaldıkları tesiste gizli kamera buldu. Ailenin yatak odası ve jakuzi bölümünü gören bir ampulün içine gizlenmiş kamera tespit etmesi üzerine emniyete şikayette bulunuldu.
GÖZALTI VE TUTUKLAMA
İhbar üzerine harekete geçen ekipler, işletme sahibi Hüseyin K. (31) ve arkadaşı Tansel S.'yi (48) gözaltına aldı. İfadeleri alındıktan sonra iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, her iki şüphelinin de ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.
İLK DURUŞMA VE SAVUNMALAR
Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Müştekiler, avukatları ve tutuklu sanık Hüseyin K., duruşma salonunda hazır bulunurken, Tansel S. ise SEGBİS sistemi aracılığıyla cezaevinden katıldı. Duruşmada, teknik sorunlar nedeniyle SEGBİS sistemi defaten kapanınca, mahkeme heyeti Tansel S.'nin duruşma salonuna getirilmesine karar vererek davaya iki saat ara verdi. Ara sonrasında devam eden duruşmada sanıklar savunmalarını yaptı, müştekiler ise şikayetlerini yineledi. Hüseyin K., kameranın farkında olmadığını, Tansel S.'nin ise ampulü diğer ampullerle karıştırdığını iddia etti. Mesut Kozan ise, 29 Mart'ta bungalovda kaldıkları sırada jakuzinin üzerindeki lambanın içindeki kırmızı ışığı fark ederek kamerayı bulduklarını anlattı.
DURUŞMA ERTELENDİ VE GERGİNLİK
Cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesini ve sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi yönünde karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası adliye binası önünde taraflar arasında gerginlik yaşandı, ancak polis müdahalesiyle olay büyümeden son buldu.



