Down Sendromlu Masa Tenisi Milli Takımı'nda yer alan 24 yaşındaki Salihcan Öztankal ve 23 yaşındaki Mehmet Yasin Bayraktar, Bulgaristan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. İki sporcu da şampiyonaya katılmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
YOĞUN HAZIRLIKLAR
Ailesinin desteğiyle 14 yaşında masa tenisine başlayan Salihcan Öztankal, bugüne dek birçok başarıya imza attı. İl, bölge ve Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra uluslararası turnuvalarda 1 altın, 9 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı. 12 yıl önce masa tenisiyle tanışan Mehmet Yasin Bayraktar ise Türkiye şampiyonalarındaki başarısının ardından uluslararası organizasyonlarda 4 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.
DÜNYA ŞAMPİYONASI HEDEFİ
Salihcan ve Mehmet Yasin'in hedefi, gelecek yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'nda yeniden Türk bayrağını dalgalandırmak. Antrenör Kemal Yaşkafa yönetiminde haftada 6 gün antrenman yapan sporcular, büyük bir özveriyle çalışıyor. Antrenör Yaşkafa, sporcularının tüm madalyalara talip olduğunu ve dünya şampiyonluğu hedeflediklerini dile getirdi. Yaşkafa, Mehmet Yasin Bayraktar'ın Türkiye şampiyonu, Salihcan Öztankal'ın ise ikinci olduğunu belirterek, Samsun'da Türkiye'nin en iyi iki masa tenisi sporcusunun bulunduğunu vurguladı. Dünya Şampiyonası'ndan sonraki hedeflerinin ise 2028 yılında düzenlenecek Trisome Oyunları olduğunu sözlerine ekledi.



