UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Atletico Madrid ile Arsenal, Metropolitano Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın sonunda hakem kararlarına tepkiler dinmek bilmedi.
BERABERLİK MAÇINDA TARTIŞMALAR
İspanyol ekibi Atletico Madrid ile İngiliz temsilcisi Arsenal arasındaki bu kritik karşılaşma, 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Arsenal, 44. dakikada Viktor Gyökeres'in penaltı golüyle öne geçti. Ancak, Atletico Madrid'in 56. dakikada Julian Alvarez'in penaltıdan attığı golle durumu eşitlemesiyle mücadele, futbolseverler için gerilim dolu anlara sahne oldu. Alvarez, bu golle Şampiyonlar Ligi'nde 25 gole en hızlı ulaşan Arjantinli futbolcu unvanını elde etti.
ARTETA'DAN HAKEME AĞIR ELEŞTİRİ
Maç sonrasında Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, hakem kararları hakkında sert eleştirilerde bulundu. VAR'dan dönen bir penaltı kararı üzerine konuşan Arteta, "Soyunma odasına döndüğümde ve penaltı pozisyonunu izlediğimde, bunun kurallara aykırı olması ve maçın gidişatını değiştirmesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadım ve sinirlendim," dedi. Arteta, "13 kez izlemek zorunda kaldığında o kararı geri alamazsın. Bu seviyede bu tamamen kabul edilemez. Yanlış bir karar,” ifadelerini kullandı. Rövanş maçı ise 5 Mayıs Salı günü İngiltere'de oynanacak. Futbolseverler, bu maçta nelerin yaşanacağını merakla bekliyor.



