GÜNDEM
Yayınlanma : 01 Ağustos 2025 19:03
Düzenleme : 01 Ağustos 2025 19:03

Salihli'de zeytin bahçesinde Kurtuluş Savaşı'ndan kalma bomba bulundu

Salihli'de zeytin bahçesinde Kurtuluş Savaşı'ndan kalma bomba bulundu
Manisa'nın Salihli ilçesinde bir çiftçi, zeytin bahçesinde Kurtuluş Savaşı'ndan kalma patlamamış bir top mermisi buldu; uzman ekipler tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan bir çiftçi, zeytin bahçesini sularken tarihi bir buluntuya rastladı. Kemal Yıldız, Çukuroba Mahallesi'ndeki zeytin bahçesinde, Kurtuluş Savaşı dönemine ait olduğu düşünülen patlamamış bir top mermisi buldu.

ŞAŞIRTAN BULUNTU

Yıldız, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri alarak çevreyi güvenli hale getirdi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bomba imha uzmanları da olay yerine sevk edildi.

KONTROLLÜ PATLAMA

Uzmanlar, bulunan top mermisini kontrollü bir şekilde fünye ile patlatarak olası bir tehlikeyi önledi. Olayda herhangi bir yaralanma veya hasar meydana gelmedi. Tarihi buluntu, bölgenin geçmişiyle ilgili yeni bilgiler sunması açısından da önem taşıyor.