Kamu kurumlarındaki yöneticilere ait elektronik imzaların taklit edilerek sahte belgeler düzenlendiği iddiasıyla açılan davada sanık sayısı rekor seviyeye ulaştı. Halihazırda 29'u tutuklu olmak üzere çok sayıda sanığın yargılanması devam ederken, Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada önemli bir gelişme yaşandı.
YENİ İDDİANAME DOSYAYLA BİRLEŞTİRİLDİ
Mahkeme, aynı suçlamalarla hazırlanan ve 123 kişiyi kapsayan yeni bir iddianamenin mevcut dosya ile birleştirilmesine karar vererek davayı daha da genişletti. Bu birleşme ile birlikte davadaki toplam sanık sayısı 322'ye yükselmiş oldu. Örgüt elebaşı olduğu iddia edilen ve "Hoca" lakabıyla tanınan Ziya Kadiroğlu da dahil olmak üzere bazı sanıklar, duruşmada hazır bulundu.
USULSÜZ DİPLOMA VAADİ VE RIZA DIŞI KİMLİK KULLANIMI İDDİALARI
Duruşma sırasında sanık beyanlarında, usulsüz diploma vaadi, kişilerin kimlik bilgilerinin rıza dışı kullanılması ve bağış adı altında para talep edilmesi gibi ciddi iddialar gündeme geldi. Bazı sanıklar ise yöneltilen suçlamaları reddederek mahkemeden tahliyelerini talep etti. Cumhuriyet savcısı, sanıkların mevcut tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde görüş bildirirken, mahkeme de bu talebi onaylayarak duruşmayı 10 Nisan tarihine erteledi.



