Sahil güvenlik ekipleri, yalıkavak açıklarında bir botu tespit ederek 8i fetö şüphelisi 9 kişiyi yakaladı. Bu kişiler jandarmaya teslim edildi ve adli işlemler başlatıldı. Şüphelilerin arasında yurt dışına kaçış organize eden bireylerin olduğu belirlendi, ancak detaylar gizli tutuluyor. Daha önce ihraç edilmiş askerlerin de grupta yer aldığı ortaya çıktı.
OPERASYON AYRINTILARI
Botun didimden yola çıktığı ve şüphelilerin yurt dışına yasa dışı geçiş yapmayı planladığı tespit edildi. Ekipler, bölgede şüpheli hareketler üzerine müdahale ederek kimlik kontrollerini tamamladı. Şüphelilerden 5i tutuklanırken, kalanlar hakkında farklı adli kararlar alındı.
TUTUKLAMA SONUÇLARI
3 şüpheliye ev hapsi, 1ine ise adli kontrol uygulandı. Olay, fetö bağlantılı kaçış girişimlerini önlemede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini duyurdu.



