DÜNYA
Yayınlanma : 31 Ağustos 2025 18:21
Düzenleme : 31 Ağustos 2025 18:21

Şahbaz Şerif: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerimi sundum

Şahbaz Şerif: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerimi sundum
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Çin'in Tiencin şehrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmede Pakistan-Türkiye ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alınırken, Şerif, Pakistan'daki sel felaketi için Erdoğan'a teşekkür etti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Çin'in Tiencin şehrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) 25’inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında gerçekleşti. Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görüşmenin sıcak ve verimli geçtiğini belirtti.

PAKİSTAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ELE ALINDI

Görüşmede Pakistan-Türkiye ilişkilerindeki artan ivme, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Filistin için birlik olma ve bölgede barış, istikrar ve refah için birlikte çalışma konusunda ortak kararlılık vurgulandı.

SEL FELAKETİNE DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

Başbakan Şerif, açıklamasında, son sel felaketinin ardından Pakistan'a gösterilen ilgi ve dayanışma için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnetlerini sunduğunu ifade etti. 'Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tiencin'deki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında çok sıcak ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik.' diyen Şerif, görüşmenin detaylarını paylaştı.