Sabancı Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, ABD'deki yeni bir güneş enerjisi santraline yatırım yaptığını duyurdu. Açıklamada, Sabancı İklim Teknolojileri AŞ'nin bağlı ortaklığı olan Sabancı Renewables Inc.'in, Teksas'ta 130 MWdc kapasiteli Lucky 7 Solar Farm LLC'nin yüzde 100 hissesini satın aldığı belirtildi.
YENİ YATIRIM İLE KAPASİTE ARTIYOR
Sabancı Renewables Inc.'in, halihazırda faaliyette olan Cutlass II ve Temmuz ayında devreye alınan Oriana güneş enerjisi santralleri ile birlikte, kısa süre önce satın alınan Pepper Solar yatırımlarına ek olarak bu yeni yatırımla ABD'deki toplam yenilenebilir enerji portföyünün 790 MW'a ulaşacağı ifade edildi.
2027'DE DEVREYE ALINMASI HEDEFENİYOR
Açıklamada, söz konusu Lucky 7 Solar Farm LLC güneş enerjisi santralinin 2027 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınmasının hedeflendiği kaydedildi. Sabancı Holding'in bu yatırımı, ABD'deki yenilenebilir enerji sektörüne olan güvenini ve büyüme hedeflerini gösteriyor.



