DÜNYA
Yayınlanma : 16 Şubat 2026 00:40
Düzenleme : 16 Şubat 2026 00:40

Rusya: Ukrayna'dan gelen 268 İHA'yı Moskova dahil imha ettik!

Rusya: Ukrayna'dan gelen 268 İHA'yı Moskova dahil imha ettik!
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait 268 İHA'nın Moskova dahil birçok bölgede hava savunma sistemlerince imha edildiğini duyurdu. Saldırıların yerel saatle 09.00-20.00 arasında yoğunlaştığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rus topraklarına yönelik düzenlediği İHA saldırılarını püskürttüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, toplamda 268 insansız hava aracı (İHA) Rus hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. Bu saldırıların Moskova dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıların Yoğunlaştığı Bölgeler

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, Ukrayna ordusuna ait İHA'ların Rus topraklarına yönelik saldırılarının, yerel saatle 09.00'dan 20.00'ye kadar devam eden yoğun operasyonlarla durdurulduğu ifade edildi. Özellikle Moskova bölgesinin hedef alındığı ve burada 15 İHA'nın düşürüldüğü kaydedildi. Bu durum, başkentte de endişe yarattı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı bilgilendirmede, düşen İHA parçalarının etkilediği alanlarda gerekli inceleme ve temizlik çalışmalarının sürdürüldüğünü doğruladı. Bakanlık, bir önceki gün de benzer bir açıklama yaparak, gece saatlerinde 156 Ukrayna İHA'sının Rus hava sahasında etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. Bu son operasyonlar, iki ülke arasındaki gerilimin İHA saldırılarıyla tırmandığını gösteriyor.