SİYASET
Yayınlanma : 27 Haziran 2025 23:34

Rusya Devlet Başkanı Putin'den İstanbul açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin'den İstanbul açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna ile bir sonraki tur müzakerelerini İstanbul'da yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna ile bir sonraki tur müzakerelerini İstanbul'da yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlediği basın toplantısında Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere ilişkin açıklama yaptı. Rusya'nın resmi haber ajansı Tass'ın haberine göre Putin, Rusya'nın Ukrayna ile bir sonraki tur müzakerelerini İstanbul'da yapmaya hazır olduğunu söyledi. Putin, yer ve tarih konusunda anlaşmaya varılması gerektiğini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreci desteklemeye devam etmesini umduğunu belirtti. Putin, "Bunun için kendisine çok minnettarız" dedi.

Rusya ile Ukrayna'nın birbirlerine sundukları barış anlaşmasına ilişkin memorandum taslaklarına değinen Putin, "Beklendiği gibi bunlar birbirine tamamen zıt iki memorandum, ancak müzakereler yakınlaşmanın yollarını aramak için düzenleniyor ve yapılıyor ve bunların doğrudan zıt olması, burada şaşırtıcı bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.