Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, petrol ve doğal gaz gelirleri ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,5 azalarak 5,52 trilyon rubleye geriledi. Temmuz ayında ise bu gelirler, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27 düşüşle 787,3 milyar ruble olarak gerçekleşti. Açıklamada, temmuz ayında petrol ve doğal gazdan beklenenden daha fazla gelir kaybı yaşandığı vurgulandı.
GEÇEN YILA GÖRE ÜRETİMDE DÜŞÜŞ
Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilev'in 16 Temmuz'daki açıklamasına göre, ülkenin petrol üretimi yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,5 azalarak 211 milyon tona, doğal gaz üretimi ise yüzde 3 düşüşle 290 milyar metreküpe indi. Bu düşüşler, Rusya'nın enerji gelirlerindeki azalmaya katkıda bulunan önemli faktörler olarak gösteriliyor.
RUSYA'DAN AÇIKLAMA
Rusya'nın, tarife savaşları ve yaptırımların tarihin doğal akışını değiştiremeyeceği yönündeki açıklamaları ve Avrupa ile ABD için yeni bir tehdit dönemi başlatan orta ve kısa menzilli füze sistemlerinin serbest bırakılmasıyla ilgili haberler de gündemde yer alıyor. Ülkeden füze sistemleri moratoryumundan çekilmesinin ardından ilave adımların beklendiği belirtildi.



