DÜNYA
Yayınlanma : 14 Eylül 2025 18:37
Düzenleme : 14 Eylül 2025 18:37

Romanya savunma bakanı: Rus İHA'sı hava sahamızı ihlal etti, ancak düşürülmedi

Romanya savunma bakanı: Rus İHA'sı hava sahamızı ihlal etti, ancak düşürülmedi
Romanya hava sahasını ihlal eden bir Rus İHA'sı, Rumen savaş uçakları tarafından düşürülmedi. Savunma Bakanı Mosteanu, İHA'nın çok alçaktan uçtuğunu ve Ukrayna'ya geri döndüğünü açıkladı. Olay, Polonya'nın Rus İHA'larını düşürmesinin ardından yaşandı.

İHA UKRAYNA'YA GERİ DÖNDÜ

Mosteanu, pilotların İHA'ya çok yaklaştığını, neredeyse vuracaklarını ancak İHA'nın çok alçaktan uçtuğunu ve Ukrayna'ya geri döndüğünü belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise İHA'nın yaklaşık 10 kilometre boyunca NATO hava sahasında 50 dakika kaldığını ve bunun yanlışlıkla olamayacağını ifade etti.

POLONYA'NIN TEPKİSİ

Bu olay, 10 Eylül'de Polonya hava sahasına giren 19 Rus İHA'sının ardından yaşandı. Polonya ordusu, NATO müttefikleriyle birlikte bu araçlardan en az üçünü düşürdüğünü açıklamıştı. Romanya, barış zamanı yetkisiz hava araçlarını vurma yetkisi veren bir yasa çıkarmış olsa da, uygulama kuralları henüz yürürlüğe girmemişti.