Rekabet Kurumu, Türkiye’de yemek kartı sektörünün önemli oyuncuları Edenred, Multinet, Pluxee ve Setcard’a yönelik bir soruşturma başlattı. Kurum, bu dört şirketin 4054 sayılı Kanun’a aykırı hareket edip etmediklerini araştıracak.
REKABETE AYKIRI DAVRANIŞLAR İNCELENİYOR
Kurul, ön araştırmasında elde ettiği bulgular ışığında, şirketlerin ihalelerde danışıklı hareket etme, müşteri paylaşımı ve rekabete duyarlı bilgileri paylaşma gibi uygulamalarla rekabeti kısıtlamış olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Bu durumun, rekabet ortamını bozabileceği ve tüketicileri olumsuz etkileyebileceği düşünülüyor.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Rekabet Kurumu, elde edilen bulguların ardından ilgili şirketler hakkında resmi soruşturma başlatma kararı aldı. Soruşturma kapsamında, şirketlerin faaliyetleri detaylı bir şekilde incelenecek ve kanunlara uygunlukları değerlendirilecektir. Sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır.



