SPOR
Yayınlanma : 30 Eylül 2025 22:03
Düzenleme : 30 Eylül 2025 22:03

Real Madrid, Kairat Almaty'yi 5-0 mağlup etti: Arda Güler'den asist

Real Madrid, Kairat Almaty'yi 5-0 mağlup etti: Arda Güler'den asist
Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kairat Almaty'yi 5-0 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Güler, 3. golde Mbappe'ye yaptığı asistle öne çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabının 2. haftasında Real Madrid, Kazakistan deplasmanında Kairat Almaty'yi 5-0 gibi net bir skorla mağlup etti.

REAL MADRID FARK ATTI

Almaty Central Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri Kylian Mbappe (25. (p), 52. ve 74. dakikalarda), Camavinga (83. dakikada) ve Brahim Diaz (90+3. dakikada) kaydetti. Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Real Madrid, gruptaki liderliğini pekiştirdi. Kairat Almaty ise henüz puanla tanışamadı ve grubun son sırasında yer aldı.

ARDA GÜLER'DEN BÜYÜK KATKI

Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler, maça ilk 11'de başladı ve 80 dakika sahada kaldı. Milli futbolcu, Real Madrid'in 3. golünde Kylian Mbappe'ye yaptığı şık asistle takımına büyük katkı sağladı. Güler, sol kanattan gelişen atakta ceza yayı üzerine gönderilen topu ustaca Mbappe'nin önüne bıraktı ve Fransız yıldız topu ağlarla buluşturdu. Arda Güler, yerini maçın son anlarında Jude Bellingham'a bıraktı.

SONRAKİ MAÇLAR

Real Madrid, Devler Ligi'nin 3. haftasında sahasında Juventus'u ağırlayacak. Kairat Almaty ise kendi evinde Pafos ile karşılaşacak.