GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Mart 2026 05:33
Düzenleme : 16 Mart 2026 05:33

Ramazan Bayramı öncesi otogarlarda yoğunluk arttı

Ramazan Bayramı öncesi otogarlarda yoğunluk arttı
Ramazan Bayramı'na yaklaşıldıkça otogarlarda yoğunluk artıyor, İstanbul'dan yapılan seferlerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala otogarlarda hareketlilik gözlemleniyor. Bayram tatilini ve okullardaki ara tatili değerlendirmek isteyen birçok kişi, memleketlerine ya da tatil bölgelerine gitmek için bilet arayışına girdi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Bu durum, özellikle otogarlarda yoğunluğu artırdı. İstanbul’dan yapılan ana otobüs seferlerinde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı ile okullardaki ara tatilin aynı döneme denk gelmesinin şehirlerarası yolcu talebini artırdığını açıkladı. Özcan, geçmiş bayram dönemlerinde ana seferlerin kısa sürede dolduğunu ve ardından ek seferlerin açıldığını hatırlatarak, bu yıl da benzer bir yoğunluk beklediklerini ifade etti.

EK SEFERLER BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 29 Mart’a kadar ek seferlere izin verdiğini belirten Özcan, bayram ve ara tatil nedeniyle ek seferlerde de yoğunluk yaşanmasının öngörüldüğünü dile getirdi. Özcan, bayram döneminde günlük otobüs sefer sayısının 1200 ila 1400 arasında olmasını beklediklerini ve vatandaşların yalnızca otogarlardan kalkan otobüsleri tercih etmelerini istedi.