Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Trump arasında olası bir zirve için henüz tarih belirlenmediğini açıkladı. Bu durum, iki lider arasında planlanan Budapeşte zirvesinin iptal edilmesine neden olan sebepler üzerine yoğunlaşmayı gerektiriyor. Peskov, zirvenin verimli olması için önceden kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra, iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının da sürece katkıda bulunmasının önemli olduğunu vurguladı.
ABD İLE YAPILAN YAPTIRIMLAR ANALİZ EDİLECEK
Peskov, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarının incelendiğini ve bu durumun Rusya'nın çıkarlarına uygun bir şekilde değerlendirileceğini ifade etti. Peskov, "Bu yaptırımların etkilerini analiz edip, kendi çıkarlarımız doğrultusunda hareket edeceğiz," dedi. Ayrıca, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerindeki duraklama durumunu da ele aldı.
Kiev'in isteksizliği barış müzakerelerini etkiliyor
Müzakerelerdeki duraklamanın, Ukrayna yönetiminin müzakereleri yoğunlaştırma konusunda isteksizliğinden kaynaklandığını belirten Peskov, bu isteksizliğin Kiev yönetimi tarafından Avrupalı müttefikleri tarafından teşvik edildiğini dile getirdi. Peskov, barış anlaşması sağlama yönündeki olumlu açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.



