GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Aralık 2025 17:33
Düzenleme : 18 Aralık 2025 17:33

Pilotluk hayali içinde ukde kaldı, 60 yılda 300'e yakın uçak maketi topladı

Pilotluk hayali içinde ukde kaldı, 60 yılda 300'e yakın uçak maketi topladı
Elazığ'da yaşayan 75 yaşındaki Atilla Demirbaş, pilot olamama hayalini 60 yılda biriktirdiği 300'e yakın uçak maketi koleksiyonuyla yaşatıyor.

Elazığ'da yaşayan 75 yaşındaki Atilla Demirbaş, çocukluğundan beri içinde taşıdığı pilotluk hayalini, 1965'ten bu yana biriktirdiği uçak maketleriyle yaşatıyor. Askeri okulda aldığı eğitime rağmen dönem kaybı nedeniyle pilot olamayan Demirbaş, bu tutkusunu koleksiyonuna yansıtarak yaklaşık 300 maket topladı.

BİR HAYALİN PEŞİNDE 60 YIL

Demirbaş, 5 yaşından itibaren uçaklara ilgi duyduğunu ve pilot olma arzusunun hiç değişmediğini anlatıyor. Annesinin aktardığına göre, küçükken sürekli 'pilot olacağım' diyen Demirbaş, Elazığ türküleri söylerken bile bu hayalini dile getirirmiş. Müzikle bağlama çalarak ilgilenen Demirbaş, askeri okulda dört yıl eğitim alsa da dönem kaybı yüzünden mesleğe devam edememiş.

KOLEKSİYONLA GELEN TESELLİ

Pilotluk hayali gerçekleşmeyince, Demirbaş bu tutkusunu uçak maketleri biriktirerek sürdürmeye başlamış. İlk maketini 1966'da edinen ve babasından kalan baharatçılık mesleğini 50 yılı aşkın süredir yapan Demirbaş, koleksiyonunu yıllar içinde genişletmiş. Şu anda iş yerinde 49 maket sergileyen Demirbaş, evdeki maketlerle birlikte toplam sayının 300'e yaklaştığını belirtiyor.

HAYAT BOYU SÜREN TUTKU

Demirbaş, uçak sevgisinin doğduğu günden beri içinde olduğunu ve bir 'ukde' olarak kaldığını ifade ediyor. En büyük arzusunun uçmak olduğunu, bunun kendisine nasip olmadığını, ancak uçaklara olan sevgisinin ömür boyu süreceğini vurguluyor. Yaşadığı sürece koleksiyonunu büyütmeye devam edeceğini söyleyen Demirbaş, bu tutkusunu nesiller boyu aktarmayı hedefliyor.