DÜNYA
Yayınlanma : 13 Mart 2026 15:02
Düzenleme : 13 Mart 2026 15:02

Pezeşkiyan: İran savaşı başlatmak istemiyor

Pezeşkiyan: İran savaşı başlatmak istemiyor
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Hindistan Başbakanı Modi ile görüştü ve İran'ın savaşı sürdürme niyetinde olmadığını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede artan askeri hareketlilik ve son gelişmeleri değerlendirdi.

İRAN'IN TUTUMU

Pezeşkiyan, ülkesinin bölgedeki çatışmalara dair tutumunu açıklarken, "İran, savaşı başlatmamıştır ve sürdürmek istememektedir. Fakat meşru savunma hakkı çerçevesinde, saldırının kaynağı olan ABD üslerini hedef almış bulunmaktadır" dedi.

MODİ'DEN DİYALOG ÇAĞRISI

Görüşmede Modi'nin, bölgede tırmanan gerilimden duyduğu endişeyi dile getirdiği ve krizin daha da büyümemesi için sorunların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak taraflara diyalog çağrısında bulunduğu belirtildi.