Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, İsrail'in Lübnan'da "şeytani ve lanetli" olarak nitelendirdiği bir soykırım suçu işlediğini belirtti.
ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNE RAĞMEN SAVAŞ DEVAM EDİYOR
İran Savaşı'nda iki haftalık ateşkes sağlanması için arabuluculuk yapan Pakistan, Lübnan'ı bombalamaya devam eden İsrail'e sert tepki gösterdi. Savunma Bakanı Asıf, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, barış görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde İsrail'in Lübnan'da soykırım yaptığını ve masum sivillerin hedef alındığını vurguladı. "Önce Gazze, sonra İran ve şimdi Lübnan" diyerek saldırıların devamlılığına dikkat çekti.
İSRAİL'İN SALDIRILARINDA YÜZLERCE ÖLÜM
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD ile İran arasındaki geçici ateşkese Lübnan'ın dahil edilmediği yönündeki açıklamalarına karşılık, Lübnan Sağlık Bakanlığı 2 Mart'tan bu yana süren İsrail saldırılarında 1888 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.



