Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, partisinin Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlediği mitingdeki konuşmasında sarf ettiği sözler nedeniyle harekete geçti.
CUMHURBAŞKANINA HAKARET İDDİASIYLA SORUŞTURMA
Edinilen bilgilere göre, Başsavcılık, Özgür Özel'in mitingde yaptığı konuşmayı 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi kapsamında değerlendirerek resen soruşturma başlattı. Bu gelişme, siyasi arenada dikkatle takip ediliyor.
ÖZEL'DEN GELEN İLK AÇIKLAMALAR VE TEPKİLER
Öte yandan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da Özgür Özel hakkında 'iftiraların hesabını yargı önünde verecek' açıklamasıyla dava açtığı öğrenildi. Bu durum, soruşturmanın yanı sıra hukuki süreçlerin de gündeme geleceğini gösteriyor. Haberde ayrıca, CHP'li Özkan Yalım'ın sevgilisiyle otelde basılması ve CHP'nin 'şeffaflık' eleştirilerinin Antalya'daki emlak imparatorluğu üzerinden yapıldığı iddialarına da değiniliyor.



