Oyuncu, babasının Alzheimer hastalığı nedeniyle vefat etmesinin ardından hafıza konusuna odaklandığını açıkladı. 17 yaşından bu yana duyu ve duygusal hafıza üzerine çalıştığını ifade eden Cumbul, bu alana her gün üç saatini ayırdığını belirtti.
ÇOCUK YAPMAK BENCİLCE OLURDU
'Empati' adlı programda ailesi ve hayatına dair içten açıklamalar yapan Cumbul, anne olma korkusu yaşamadığını vurguladı. Yüksek sorumluluk duygusuna sahip olduğunu ve yetiştirdiği öğrencileri kendi çocukları gibi gördüğünü söyledi. Çocuk yapıp sadece kendine kapanmanın bencilce olacağını düşündüğünü aktardı. Annesinden de bu mükemmeliyetçi yaklaşımı gördüğünü ve çocukken tuvalet saatinin bile belirli olduğu bir ailede büyüdüğünü anlattı.
OYUNCULUKTA SAHİCİ DUYGU ÜRETİMİ
Hafıza çalışmasının ne anlama geldiği hakkında da bilgi veren Cumbul, duyu ve duygusal hafıza çalışmasının özellikle oyunculukta kullanılan, geçmiş duyusal deneyimleri ve duyguları bilinçli olarak hatırlayıp yeniden canlandırmayı amaçlayan bir teknik olduğunu açıkladı. Beş duyuyla yaşanan anıları hatırlayarak bedenin o anı gerçekten yaşıyormuş gibi tepki vermesini sağlayan bu çalışmanın, oyunculukta sahici duygu üretimi veya kişinin kendini ve tepkilerini tanıması için yapıldığını belirtti.


