GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Şubat 2026 16:51
Düzenleme : 22 Şubat 2026 16:51

Otobüste 'Ben savcıyım' paniği: Kadın tutuklandı!

Otobüste 'Ben savcıyım' paniği: Kadın tutuklandı!
İstanbul'da otobüste 'savcıyım' diyerek yolcuları tehdit eden kadın, hakkında başlatılan soruşturma sonucu tutuklandı. Şüphelinin geçmişte çeşitli suç kayıtları olduğu da belirlendi.

İstanbul'da bir İETT otobüsünde köpeğiyle seyahat eden ve kendisini savcı olarak tanıtıp diğer yolcuları tehdit eden bir kadın, hakkında başlatılan soruşturma sonucunda tutuklandı.

KÖPEĞİYLE BİRLİKTE OLAY ÇIKARDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kadının bir yolcuya yönelik "Seni öldüreceğim", "Yobaz", "Bir daha Türkiye'de barın bakalım" gibi ifadeler kullandığı görülüyor. Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek "tehdit" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından resen soruşturma başlattı.

SAVCI DEĞİL, ÖĞRENCİ ÇIKTI

Kimliği Y.S. olarak belirlenen şüphelinin, Adalet Meslek Yüksekokulu'ndan terk olduğu ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nde aktif öğrenci olduğu tespit edildi. Ayrıca şüphelinin geçmişte "iş yerinden ve kurumdan hırsızlık", "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak", "tehdit", "hakaret" ve "kasten yaralama" gibi suçlardan da kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Mahkemeye sevk edilen Y.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.