Avusturya'nın gözde kayak merkezi Kitzbühel'de düzenlenen Virtus Open Alpin Kayak Yarışması'nda otizmli milli kayakçı ikiz kardeşler Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül, Türkiye'ye büyük gurur yaşattı. Muhsin Murat, Alp Disiplini Slalom'da dünya ikincisi, Alp Disiplini Süper G'de ise dünya üçüncüsü oldu. Aliye Zeynep de Alp Disiplini Süper G'de dünya ikincisi, Alp disiplini Slalom'da ise dünya üçüncülüğü elde etti.
ERZURUM'DA COŞKULU KARŞILAMA
Bu büyük başarıların ardından Erzurum'a dönen ikiz sporcular, Erzurum Havalimanı'nda adeta krallar gibi karşılandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, aile üyeleri ve yakınlarının yoğun ilgisiyle çiçeklerle donatılan bir karşılama töreni düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileriyle renklendirilen karşılama, ikiz kardeşlerin sevincini daha da artırdı.
BAŞARININ ARDINDAKİ AZİM VE DESTEK
Otizmli ikizlerin babası ve aynı zamanda Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, şampiyona sürecinin oldukça uzun ve yorucu geçtiğini belirtti. Yarışmaların 2030 Paralimpik Olimpiyatları'nın bir ayağı olduğunu ve ABD, Avustralya gibi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden sporcuların katıldığı prestijli bir organizasyon olduğunu vurguladı. Bingül, çocuklarının normal sporcuların yarıştığı zorlu FIS kontrolündeki pistlerde Türkiye'yi gururla temsil ettiğini ifade ederek, bu büyük başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETÜ ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne minnettarlığını dile getirdi. İkizlerin babası, "Yavrularımı yürekten kutluyorum" diyerek duygularını ifade etti.


