Petrol fiyatlarındaki artışta, OPEC ve OPEC dışı üretici ülkelerin oluşturduğu OPEC+ grubuna mensup sekiz ülkenin çevrim içi toplantısında alınan üretim kararı etkili oldu. Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman, kasım ayı için günlük 137 bin varillik bir üretim artışı kararı aldı.
OPEC+ GRUBUNUN KARARI
Bu ülkeler, daha önce 7 Eylül'de yapılan son toplantıda da ekim ayı için benzer bir şekilde üretimi günlük 137 bin varil artırma yönünde karar almıştı. Bu karar, piyasalarda oluşan arz fazlası endişelerini azaltarak petrol fiyatlarına yukarı yönlü bir destek sağladı. OPEC+ grubunun bir sonraki toplantısının 2 Kasım'da yapılması planlanıyor.
ARZ YÖNLÜ ENDİŞELER
Buna ek olarak, Ukrayna'nın Rusya'nın enerji altyapılarına yönelik devam eden saldırıları da piyasada arz yönlü endişeleri artırarak petrol fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunuyor.



