GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Şubat 2026 21:16
Düzenleme : 16 Şubat 2026 21:16

OnlyFans'a dev operasyon: Ünlü isimler ve şirketlere büyük darbe!

OnlyFans'a dev operasyon: Ünlü isimler ve şirketlere büyük darbe!
İstanbul'da OnlyFans üzerinden müstehcen içerik üretenlere yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Suç gelirlerini aklama ve müstehcenlik suçlarına karışan şüphelilere ait şirket, taşınmaz ve araçlara el konuldu.

İstanbul'da, mahkeme kararıyla erişimi engellenen OnlyFans platformu üzerinden müstehcen içerik üreterek suç gelirlerini akladığı tespit edilen şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında toplam 16 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilere ait 2 şirket, 10 taşınmaz ve 14 araca el konuldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 'Suç Gelirlerini Aklama' ve 'Müstehcenlik' suçlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, 7 Haziran 2023 tarihinde mahkeme kararıyla erişim engeli getirilen OnlyFans platformuna, IP adresi değişikliği gibi yöntemlerle erişim sağlandığı belirlendi. Şüphelilerin, herkese açık sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yaparak takipçilerini ücret karşılığında özel içeriklere yönlendirdiği, etkileşimi artırmak amacıyla görsel ve videolarla platforma girişi teşvik ettiği tespit edildi. Ayrıca, içeriklere yalnızca platform üzerinden değil, anlık mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla da erişim sağlanmasının özendirildiği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN VE YURT DIŞINDA OLAN İSİMLER

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bu sabah şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda Azranur Ay Vandan, Meltem Bakır, Gizem Avcı, Yağmur Şimşek, Öznur Güven, Cansu Bade Taş, Kübra Yurdakul, Arzu Yılmaz, Derin Gür, Dilber Doğan, Eme Nur Süder, Kadriye Değirmenci, Lina Su Özgen, Yaprak Meriç Yücel, Nisanur Kavak, Tuğçe Cansu Parlak ve Tülin Arıkoğlu olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, Ebru Arman, Ceyda Ersoy ve Eda Alboya'nın cezaevinde olduğu, Zeynep Alkan, Gizem Bağdaçiçek, Merve Taşkın, Burçin Erol ve Serpil Cansız'ın ise yurtdışında bulunduğu bilgisine ulaşıldı.