AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in sivil filoya yönelik müdahalesini en sert ifadelerle eleştirerek, bu durumu "insanlık dışı bir barbarlık" olarak tanımladı.
ULUSLARARASI TEPKİ GEREKİYOR
Çelik, açıklamasında hak, hukuk ve evrensel insan haklarını esas alan uluslararası kuruluşların bu tür şiddet eylemlerine karşı net bir duruş sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Küresel Sumud Filosu, insanlığın vicdanı ve eylemidir. Haysiyet ve asaleti temsil eden Sumud Filosunu selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.
BARBARLIĞA KARŞI DURULMALI
İsrail’in Sumud Filosuna yönelik müdahalesini kınayan Çelik, "Soykırım şebekesi her insani girişime düşmanlık ediyor. Bu barbarlık eninde sonunda mahkum edilecektir" dedi. Bu açıklamalar, uluslararası kamuoyunda da geniş yankı buldu.



