AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Yüzyılı buluşmaları kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, 8 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında vatandaşlarla buluşacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yeni döneme ilişkin talimatlarını verdiğini belirtti.
SAHTE DİPLOMA MÜCADELESİ
Sahte diplomalarla ilgili konuşan Çelik, bu konunun devlet tarafından bir yıl önce tespit edildiğini ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hassasiyetle yürütüldüğünü vurguladı. Tüm delillerin toplandığını ve devlet kurumlarının konuyu önceden fark ettiğini, diğer kurumları da uyardığını dile getirdi. Çelik, sahtecilik yapanların devletten söküleceğini, iftiralara pirim verilmeyeceğini ve konunun dava sürecinde olduğunu açıkladı. Devletteki şebekeleşmelerin hukuk çerçevesinde ortadan kaldırılacağını sözlerine ekledi. YÖK ve diğer kurumların hassasiyetle çalışmaya devam ettiğini belirtti. Partiler arası tartışmaya dönüştürülme girişimlerine karşı olduklarını ifade etti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin dünya arkeolojisinde ilk sırada yer aldığına dair açıklamasının da altını çizdi Çelik.



