Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), son dönemde yaşanan ve kamuoyunda büyük endişe yaratan okul saldırıları karşısında harekete geçti. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen olayların ardından, benzer durumların önüne geçilmesi ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.
KOMİSYONUN GÖREV TANIMI VE YAPISI
TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler neticesinde, okul saldırılarını derinlemesine inceleyecek olan Araştırma Komisyonu'nun kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Bu kritik komisyon, toplamda 22 üyeden oluşacak ve görev süresi 3 ay olarak belirlendi. Komisyonun, çalışmalarını etkin bir şekilde yürütebilmesi adına, gerektiğinde Ankara dışına seyahat etme yetkisine de sahip olacağı bildirildi.
TEDBİRLER VE GÜVENLİK VURGUSU
Bu gelişme, özellikle son olarak Bilecik'te bir okul tuvaletinde bulunan silah ve tehdit notu gibi olayların ardından güvenlik endişelerinin arttığı bir dönemde geldi. Ayser Çalık Ortaokulu'nda yaşanan olayın ardından öğrencilerin eşyalarının velilere teslim edilmesi gibi önlemlerin alındığı da haberde yer aldı. Öte yandan, ülke genelinde okul saldırılarıyla ilgili yürütülen geniş çaplı operasyonlarda 170 kişinin tutuklandığı bilgisi de bu konunun ciddiyetini gözler önüne seriyor.



