Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atama ve tayinlerinde yeni bir dönemi başlatan kapsamlı yönetmelik değişikliklerini Resmi Gazete'de yayımladı. Yeni düzenlemelerle birlikte, öğretmen ihtiyacı, tercihler ve hizmet puanı üstünlüğü atama ve tayinlerde temel kriterler olacak.
BİLSEM ATAMALARI VE SÖZLÜ SINAV KRİTERLERİ
Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) yapılacak atamalarda, en az 3 yıl görev yapmış öğretmenler başvuruda bulunabilecek. Bu atamalar için değerlendirme ve sözlü sınavda başarı barajı 60 puan olarak belirlendi. Zorunlu hizmet yükümlülüğü ise 16 Haziran 2023 tarihinden sonra göreve başlayan öğretmenler için devam edecek. Hizmet süreleri, görev yapılan bölge ve branşa göre farklılık gösterecek.
OKULDA GÖREV SÜRESİ VE DEZAVANTAJLI BÖLGELERDE GÖREV YAPANLARA EK PUAN
Öğretmenler, aynı okulda en fazla 12 yıl görev yapabilecek. Bu süreyi tamamlayan öğretmenler, ihtiyaç bulunan başka okullara atanacak. Dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenlere daha yüksek hizmet puanı verilecek. Ayrıca, çeşitli kurslarda, projelerde ve yarışmalarda görev alan öğretmenlere ek puanlar uygulanacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2026 tarihine kadar 3'üncü hizmet bölgesi olarak kabul edilecek. Bakanlık ayrıca, karneyle birlikte öğretmenlerin gelişim raporlarını da düzenlemeye başlayacak.



