Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Halk TV'de yer alan ve yangın söndürme ekiplerinin yanmaya dayanıklı kıyafetlerinin yetersiz olduğu yönündeki haberlere yanıt verdi. OGM, yaptığı açıklamada, haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve tüm personelin yanmaya dayanıklı elbiselere sahip olduğunu vurguladı.
YANMAYA DAYANIKLI KİTAP DAĞITIMI
OGM, son üç yılda 53 bin 654 yanmaya dayanıklı elbise satın alındığını belirterek, bu elbiselerin her yıl düzenli olarak satın alındığını ve tüm ülke genelindeki birimlere dağıtıldığını açıkladı. 2025 yılı için yapılan alımların da Eskişehir Seyitgazi yangınından önce tamamlandığı ve dağıtımının yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, yanmaya dayanıklı bot ve maske teminlerinin de yapıldığı belirtildi.
YANGINLA MÜCADELEDEKİ YATIRIMLAR
OGM, yangın emniyet yolları, orman içi yolları ve yangın şeritleri ile ilgili iddialara da yanıt verdi. 26 bin 128 kilometre yangın emniyet yolunun bakımlarının yapıldığını, ayrıca bin 250 kilometre orman içi yolu ve 150 kilometre yangın şeridi inşa edildiğini açıkladı. Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarının tasarruf tedbirleri kapsamı dışında tutulduğu ve son iki yılda 358 bin 174 hektar alanda sıklık bakımının gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, yangınlarla mücadelede kullanılan araç ve gereçlerin temini için yapılan yatırımların detayları da paylaşıldı.



