GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ocak 2026 12:18
Düzenleme : 22 Ocak 2026 12:18

Nusaybin'de bayrağımıza yapılan saldırı: MSB 'organize provokasyon' dedi

Nusaybin'de bayrağımıza yapılan saldırı: MSB 'organize provokasyon' dedi
MSB, Nusaybin'de Türk bayrağına yapılan saldırıyı 'organize provokasyon' olarak nitelendirdi ve faillerin tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca Suriye'deki operasyonlar, Katar ziyareti ve diğer konular hakkında bilgi verdi.

Millî Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Suriye'deki son durum, Nusaybin hudut hattında yaşanan olay, Hava Kuvvetleri Komutanı'nın Katar ziyareti, Süleyman Şah Türbesi'nin durumu ve Suriye'deki DEAŞ hapishane/kamplarının son durumu hakkında bilgi verdi.

SURİYE'DEKİ SON DURUM VE OPERASYONLAR

Suriye Hükümeti, Halep'ten başlayarak diğer bölgelere uzanan bir hatta terörle mücadele operasyonlarını yürütüyor. Bu operasyonların amacı, kamu düzenini sağlamak ve vatandaşlarının can güvenliğini korumak. SDG'nin 10 Mart ve 18 Ocak Mutabakatlarına koşulsuz uyarak entegrasyonu başlatması, Suriye'de kalıcı istikrar açısından kritik önem taşıyor. Türkiye, 'Tek Devlet, Tek Ordu' ilkesi doğrultusunda, Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine ve savunma kapasitesinin artırılmasına destek vermeye devam edecek.

NUSAYBİN'DE BAYRAĞIMIZA YAPILAN SALDIRI

Nusaybin'de, bir grup terör örgütü sempatizanı tarafından yasa dışı sınır geçiş girişimi ve eski gümrük sahasında bulunan Türk bayrağına yönelik saldırı, milletimizin hassasiyetlerini hedef alan organize bir provokasyon olarak nitelendirildi. Devletin ilgili kurumları tarafından olayın failleri tespit edilmiş olup, gereken işlemler yapılıyor. Ayrıca, yaşanan her olayda olduğu gibi, bu olaya ilişkin idari tahkikat derhal başlatıldı.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI'NIN KATAR ZİYARETİ

18-19 Ocak 2026 tarihlerinde, Typhoon uçakları tedarik sürecini görüşmek üzere, Katar Hava Kuvvetleri Komutanı ev sahipliğinde Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri Komutanı'nın da katılımıyla üçlü bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, uçakların tedariki öncesi eğitim süreçleri ile atılması gereken diğer adımlar ele alındı ve görüşmeler olumlu şekilde devam ediyor.