İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Donald Trump'a önemli bir uyarıda bulunduğu öne sürüldü. Netanyahu, İran ile mevcut savaş durumu göz önüne alındığında bir ateşkes anlaşması imzalamamasını istedi.
İran ile ateşkesin riskleri
Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran ile bir ateşkes anlaşmasının 'büyük riskler taşıyabileceğini' ifade etti. Trump ise Netanyahu'ya, ABD'nin taleplerini kabul etmeleri durumunda bir ateşkesin mümkün olabileceğini, ancak İran yönetiminin zenginleştirilmiş uranyumun tamamını teslim etmeyi ve uranyum zenginleştirmeyi bırakmayı kabul etmeyeceğini belirtti.
Görüşmeler ve süre uzatımı
Netanyahu, Trump ile dün yaptığı telefon görüşmesini doğruladı. ABD merkezli Axios haber platformu, ABD, İran ve bölgesel arabulucuların kalıcı bir anlaşma için müzakereleri sürdürmek amacıyla 45 günlük bir ateşkesin şartlarını görüştüğünü aktardı. Trump, Tahran yönetimine bir anlaşma yapmaları için 48 saatlik süre tanımış, ardından bu süreyi 8 Nisan'a kadar uzattığını bildirmişti.



