ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen NBA All-Star etkinliğini tribünden izleyen Kyrie Irving'in giydiği tişört, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Irving'in üzerinde 'Press' yazılı tişörtünün iç kısmında, 'Dünyaya gerçekleri gösteren Gazze'deki sevgili gazetecilerimize ithaf edilmiştir' ifadesi yer aldı.
GAZZE'YE DESTEK MESAJI
33 yaşındaki NBA yıldızı, daha önce de Gazze ve Filistin'e desteğiyle gündeme gelmişti. Irving, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için bir basın toplantısında kefiye takmıştı. Bu son hareketiyle de spor dünyasının ötesinde siyasi bir mesaj verdi.
GAZETECİLERİN DURUMU
Irving'in tişörtündeki mesaj, Gazze'deki gazetecilerin zorlu koşullarına ışık tutuyor. İsrail'in ateşkese rağmen Gazze'ye saldırı düzenlemesi sonucu 3 Filistinli gazeteci hayatını kaybetmişti. Irving'in bu jesti, uluslararası kamuoyunda konunun tekrar gündeme gelmesine neden oldu.



