Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'daki deprem konutları şantiyelerini inceledi. Bakan Kurum daha sonra Besni ilçesine geçerek Şire Pazarı'nda esnaf ziyaretinde bulundu. Besnili vatandaşlar, Bakan Kurum'u davul zurna ile karşıladı. Pazar meydanında esnafın kurduğu masada vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum, sohbet etti ve talepleri dinledi.

BESNİ'DE ESNAF ZİYARETİ VE PROJE İNCELEMESİ
Bakan Kurum, Besni Meydan Projesi şantiyesini de inceleyerek, vatandaşların talepleri doğrultusunda müteahhitleri işleri hızlandırmaları konusunda uyardı. Ardından afet konutlarının bulunduğu alana geçen Bakan Kurum, 2 çocuklu Mustafa-Zehra Meşen çiftinin yeni evlerine konuk oldu.

DEPREMZEDELERLE BİR ARADA
Deprem bölgesinde çalışmaların sona yaklaştığını belirten Bakan Kurum, 'Bitsin diye gün sayıyoruz' dedi. Ahşap boyama sanatı ile ilgilenen Zehra Meşen, Bakan Kurum'a yaptığı sunum tepsisini hediye etti. Bakan Kurum ise, 'Adıyamanlı depremzedeler hatırasına evimizin en güzel köşesinde saklayacağız. Sizi hatırlayacağız' şeklinde karşılık verdi. Aile ziyaretinden sonra Eylül Güven ve Mahmut Örs çiftinin düğün evindeki eğlenceye denk gelen Bakan Kurum, çifti ziyaret ederek sevinçlerine ortak oldu.


