Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, Böcek’in yeniden aday gösterilmesi için yüksek tutarlı para transferi iddiaları gündeme geldi.
PARA TRANSFERİ İDDİALARI
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, farklı şüpheli ve tanıkların ifadelerinde, Böcek’in yeniden aday gösterilebilmesi amacıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e büyük miktarda ödeme yapıldığı belirtildi. İddianamede, para trafiğinin büyük bölümünün Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek üzerinden gerçekleştiği, bazı beyanlarda ise paranın ihalelerden veya iş insanlarından toplandığı ifade edildi.
GÖKHAN BÖCEK'İN İFADESİ
Gökhan Böcek’in liseden arkadaşı Furkan Solak, mahkemede verdiği ifadede dikkat çekici detaylar paylaştı. Solak, Gökhan’ın 2023 yılı sonlarında kendisine, “Babamın aday gösterilmesi için CHP Genel Merkezi’ne 50 Milyon TL bağış adı altında para gönderdik. Genel Başkan Özgür Özel tüm Belediye Başkan adaylarını açıkladı ancak bizimkini açıklamadı” dediğini aktardı. Bu ifade, sürecin gizliliğini ve belirsizliğini gözler önüne serdi.
İDDİALAR VE YARGILAMA SÜRECİ
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi ve yargılama süreci 9 Mart itibarıyla başladı. Duruşmalarda, iddianamede yer alan ifadelerin mahkeme tarafından değerlendirileceği ve nihai kararın, devam eden yargılama süreci sonunda verileceği öğrenildi. Bu gelişmeler, CHP içinde ciddi bir panik yarattı ve iddiaların detayları dikkatle takip ediliyor.



