GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Mart 2026 21:09
Düzenleme : 29 Mart 2026 21:09

Muğla'da 'kamu görevlilerine hakaret' ve 'yanıltıcı bilgi yayma' davasında şok gelişme: Bir şüpheli serbest!

Muğla'da 'kamu görevlilerine hakaret' ve 'yanıltıcı bilgi yayma' davasında şok gelişme: Bir şüpheli serbest!
Muğla'da Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret ile yanıltıcı bilgi yayma iddialarıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan K.Ç. isimli şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önceki operasyonlarda da benzer durumlar yaş

Muğla'da, sahte sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine yönelik hakaretlerde bulunduğu ve yanıltıcı bilgiler yaydığı iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen ve "hakaret", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme veya yayma", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gibi suçlamaları kapsayan soruşturma çerçevesinde, Marmaris'te gözaltına alınan K.Ç. isimli şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Adliyeye sevk edilen K.Ç., mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Daha önceki operasyonlarda da birçok şüpheli gözaltına alınmış, bazıları tutuklanırken bazıları da adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Örneğin, 20 Ocak'ta başlatılan ilk operasyonda 9 kişi yakalanmış, 2'si tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. 23 Şubat'taki ikinci dalgada ise 8 kişi gözaltına alınmış, 3'ü tutuklanmıştı. Bu süreçte farklı zamanlarda gözaltına alınan 2 şüpheli de adli kontrolle serbest kalmıştı.