Portekiz Ligi'nde şampiyonluk yarışı nefes keserken, Jose Mourinho yönetimindeki Benfica, ezeli rakibi Sporting Lizbon'u son anlarda gelen golle 2-1 mağlup etti. Jose Alvalade Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, hem taktiksel mücadele hem de dramatik anlarıyla futbolseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
PENALTILAR, EŞİTLİK VE BEKLENMEDİK OLAYLAR
Maçın ilk dakikalarından itibaren tansiyon yüksekti. Sporting, 19. dakikada Luis Suarez ile penaltıdan yararlanamazken, 8 dakika sonra Benfica Andreas Schjelderup'un penaltı golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Sporting, Hidemasa Morita'nın golüyle 72. dakikada eşitliği sağlasa da, maçın kaderini belirleyen anlar son dakikalarda yaşandı. Sporting'in 90+1. dakikada bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ve bu durum büyük bir tartışma yarattı.
RAFA SILVA SAHNEDE: BENFICA ZİRVE YARIŞINDA KALDI
Tam maç berabere bitecek derken, oyuna sonradan giren Rafa Silva sahneye çıktı. Organize gelişen Benfica atağında ceza sahası içinde topla buluşan Silva, soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara göndererek takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi. Bu kritik galibiyetle Benfica, 72 puanla 2. sırada yer alırken, Sporting 71 puanla 3. sıraya geriledi. Lider Porto ise 79 puanla zirvedeki yerini korudu. Maçın kahramanı ilan edilen Rafa Silva, galibiyetin mimarı olarak öne çıktı. Teknik Direktör Jose Mourinho ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "Benfica harikaydı. Stratejik olarak harika oynadık ve Sporting de kendi oyun tarzıyla sahadaydı" diyerek takımının performansını övdü ve diğer maçların sonuçlarına bağlı kalma durumunu vurguladı.



