Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından gönderilen 193 uçak tipi İHAnın düşürüldüğünü duyurdu. Bu durum, Moskovanın hava savunma sistemlerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Hava savunma sistemleri, 34 İHAnın Moskovaya doğru ilerlemesini engelleyerek büyük bir başarı elde etti. Bu olay, bölgedeki güvenlik endişelerini artırırken, halkın da kaygılarını derinleştiriyor.
HAFTA SONU YAŞANANLAR
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, gece boyunca Moskovaya yönelik bir dizi İHA saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Sobyanin, hava savunma sistemlerinin tüm İHAları başarıyla düşürdüğünü ve parçaların düştüğü bölgelerde uzman ekiplerin inceleme başlattığını belirtti. Bu durum, Rusyanın hava savunma sistemlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
HALKTAKİ ENDİŞELER
Moskovadaki olayların ardından, halk arasında güvenlik korkuları artmaya başladı. Birçok vatandaş, bu tür saldırıların artmasından endişe duyarak, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini düşünüyor. Bu tür olayların, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırmasından endişe ediliyor.



