SPOR
Yayınlanma : 18 Nisan 2026 23:18
Düzenleme : 18 Nisan 2026 23:18

Milli maç ücretsiz izlenecek: Sinop'ta dev hazırlıklar tamamlandı

Milli maç ücretsiz izlenecek: Sinop'ta dev hazırlıklar tamamlandı
Sinop'ta oynanacak milli maç ücretsiz olacak. TFF'nin açıklamasına göre biletler Passo üzerinden alınabilecek. Vali Özarslan, 801 personelin görev alacağı güvenlik ve ulaşım tedbirlerinin tamamlandığını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sinop Şehir Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan milli maç, futbolseverler tarafından ücretsiz olarak takip edilebilecek. Maç biletleri, passo.com.tr adresi ve Passo Mobil Uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, 18 Nisan Cumartesi günü oynanacak maç öncesinde kentteki tüm hazırlıkların titizlikle tamamlandığını bildirdi. Vali Özarslan, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, ilgili tüm paydaş kurumlarla koordineli bir hazırlık süreci yürütüldüğünü belirtti. Maç günü güvenlik, ulaşım, enerji ve sağlık gibi kritik alanlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirlerin alındığının altını çizen Özarslan, aynı gün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katılımıyla Sinop Şehir Stadyumu'nun resmi açılışının gerçekleştirileceğini aktardı.

801 PERSONEL GÖREV ALACAK

Sinop'un tarihi açısından büyük önem taşıyan bu özel günde, farklı kurumlardan toplam 801 personelin görev yapacağını ifade eden Özarslan, bu ekibin içerisinde 49 ekip, motosikletli timler ve 188 özel güvenlik personelinin yer aldığını belirtti. Güvenlik hizmetlerinin emniyet ve jandarma, sağlık hizmetlerinin İl Sağlık Müdürlüğü, stat içi düzenin ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütüleceğini sözlerine ekledi. Maç günü yaşanabilecek olası yoğunluğu yönetmek amacıyla saat 15.00'ten itibaren bazı sokakların araç trafiğine kapatılacağını ve bazı kamu kurumlarına ait binaların bahçelerinin otopark olarak kullanılacağını da duyurdu. Vali Özarslan, maç günü ayrıca şehrin farklı noktalarından stada ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar için ücretsiz ulaşım desteği de sunulacağını vurgulayarak, tüm hemşehrilerini bu tarihi ana tanıklık etmeye davet etti. Özarslan, "İnanıyorum ki Sinop'un ve 85 milyonun desteğiyle yeşil sahaların sultanları kızlarımız, en iyi mücadeleyi sergileyerek galip geleceklerdir." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.