EKONOMİ
Yayınlanma : 13 Aralık 2025 17:35
Düzenleme : 13 Aralık 2025 17:35

Milli İHA'ların yeni gözü ASELFLIR-600 göreve hazır: Savunma Sanayii Başkanı Görgün müjdeyi verdi

Milli İHA'ların yeni gözü ASELFLIR-600 göreve hazır: Savunma Sanayii Başkanı Görgün müjdeyi verdi
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli İHA'ların yeni gözü ASELFLIR-600'ün başarıyla test edildiğini duyurdu. Sistem, zorlu koşullarda yüksek detaylı görüntüleme ve hedefleme kabiliyeti sunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli İHA'ların yeteneklerini artıracak yeni bir gelişmeyi duyurdu. Testleri başarıyla tamamlanan ASELFLIR-600 elektro-optik sisteminin, ihtiyaç anında beklemeden ve yönlendirilmeden harekete geçebilen bir savunma ekosisteminin ürünü olduğunu vurgulayan Görgün, bu başarının zorlayıcı süreçlerde hızla hayata geçirildiğini belirtti.

Dünyanın en ileri elektro-optik çözümlerinden

Görgün, geliştirilen sistemlerin bugün dünyanın en ileri elektro-optik çözümleri arasında yer aldığını, sahada güvenilirlik ve performanslarıyla kendilerini açıkça ispatladığını ifade etti. Milli kameraların sadece bir ihtiyacı karşılamakla kalmadığını, Türkiye'yi bu alanda oyun kuran ülkelerden biri haline getirdiğini kaydeden Görgün, ulaşılan seviyenin kararlı bir iradenin, güçlü bir mühendislik aklının ve doğru zamanda alınmış stratejik kararların doğal sonucu olduğunu vurguladı.

Kendi teknolojik yolumuzu inşa etmeye devam ediyoruz

Görgün, bu başarının ortaya çıkmasına katkı sağlayan tüm ülkelere ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Savunma sanayisi ekosistemini kutlayan Görgün, "Türkiye, kendi sensörünü, kendi sistemini ve kendi teknolojik yolunu kararlılıkla inşa etmeye devam ediyor." dedi. ASELSAN tarafından yapılan açıklamada ise ASELFLIR-600'ün SWIR ve gündüz kamera entegrasyonu ile zorlu koşullarda renkli ve yüksek detaylı görüntüleme yaptığı, lazer hedef işaretleme özelliğiyle de hedefleme kabiliyetinde tam doğrulama sağladığı bilgisi paylaşıldı.