DÜNYA
Yayınlanma : 08 Eylül 2025 09:55
Düzenleme : 08 Eylül 2025 09:55

Miçotakis: Yunanistan Filistin Devletini Tanıyacak

Miçotakis: Yunanistan Filistin Devletini Tanıyacak
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik'te yaptığı açıklamada Yunanistan'ın Filistin devletini tanıyacağını duyurdu.

İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarına uluslararası tepkiler sürerken, Batılı birçok ülke Filistin devletini tanımayacağını açıkladı. Bu gelişmelerin ışığında, İsrail ile yakın ilişkileri bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik'te düzenlenen 89. Uluslararası Fuar'da önemli açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN'IN TAVRI NETLEŞTİ

Miçotakis, Yunanistan'ın Filistin devletini tanıyacağını duyurdu. 'Buradaki soru ne zaman, nasıl ve hangi zamanlamayı doğru olarak seçeceğimizdir,' diyen Başbakan, nihai hedefin iki devletli çözüm olduğunu vurguladı. Yunanistan'ın bu açıklaması, İsrail-Filistin çatışmasında yeni bir dönemi başlatabilir.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER ELEŞTİRİYİ ENGELLEMİYOR

Başbakan Miçotakis, İsrail ile yakın ilişkilerinin, İsrail'i eleştirmelerini engellemediğini de belirtti. 'Bu yakın ilişki, İsrail'in Gazze'de yaptığı operasyon ve savaşın yol açtığı ölümleri sert bir şekilde eleştirmemize engel olmadı,' şeklinde konuştu. Miçotakis'in açıklamaları, Yunanistan'ın İsrail ile olan ilişkilerinde denge politikasını yansıtıyor.

İSRAİL'İN UYARISI

Öte yandan, İsrail'in daha önce yaptığı açıklamada, Filistin Devleti'nin tanınmasının 'İsrail'i tek taraflı kararlar almaya itecek ve bu büyük bir hata olur' ifadesi kullanılmıştı. Bu açıklama, Yunanistan'ın kararına karşı bir tepki olarak yorumlanabilir.